Håndvægte

Forside » Træningsudstyr til hjemmet » Håndvægte

Håndvægte er et af de helt klassiske træningsredskaber, når der skal laves styrketræning. Håndvægten er perfekt til bicepstræning, men med en håndvægt kan du lave utallige andre styrkeøvelser.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Læs mere om håndvægte her

Håndvægte

TILBUD
Spar 832
Nordic Fighter Hex Håndvægte 15kg
Pris 498,00
TILBUD
Spar 362
Odin Basic HEX Håndvægte 8kg
Pris 138,00
TILBUD
Spar 1001
Odin Hex Håndvægte 42,5kg (1 stk)
Pris 1.299,00
TILBUD
Spar 1
Aserve Klassiske Håndvægte 5 Kg Neopren
Pris 349,00
TILBUD
Spar 150
Aserve Skum Håndvægte 1kg (2 stk.)
Pris 189,00
Titan Life Dumbbell Håndvægte 30kg (1 stk)
Pris 1.499,00
Indlæs flere
Håndvægte og dumbbells til hjemmetræning
Håndvægte og dumbbells til hjemmetræning

Håndvægte til hjemmetræning

Netop alsidigheden gør håndvægten til et af de mest populære redskaber til hjemmetræning. Når du er færdig med at træne arme og skuldre, så er håndvægten f.eks. ideel til øvelser som squat, russian twist, lounges, rows og mange flere.

Fordelen ved at kombinere øvelser som squat og lounges med en håndvægt er, at du kan kan træne med ekstra kilo og derved effektivisere træningen

Tjek udvalget af lette og tunge håndvægte herunder. Du finder håndvægte og dumbbells fra 1 – 50 kilo, som du kan bestille direkte hos anerkendte forhandlere.

Hvis du mangler mere viden om håndvægte, så hop op under produkterne og læs mere.

Hvilke håndvægte skal jeg vælge

Håndvægte findes i mange vægtklasser lige fra de små vægte på 0,5 og 1 kilo til de store håndvægte på 50 kilo.

Det er svært at give et præcist svar på, hvilke håndvægte der er bedst til dig. Det afhænger nemlig af, hvilken form for træning du laver, og din nuværende styrke. Hvis du skal bruge håndvægtene til flere forskellige øvelser, er det bedste at have flere størrelser at vælge imellem.

  • Aerobic håndvægt – De små vægte er særligt gode til kardioøvelser
  • Armtræning – Vælg en vægt som du kan lave 10-15 gentagelser med
  • Bentræning – Vægten skal være tungere, end den du bruger til arme

En lille håndvægt på 1 kilo og op til 8-10 kilo er gode til aerobic- og fitnesstræning. Denne træningsform fokuserer mest på udholdenhed og øvelser, hvor du får pulsen i vejret. Ved at kombinere kardiotræningen med en lille håndvægt, kan du gøre træningen tungere, hvis du ønsker det.

Hvis du skal bruge håndvægten til at træne arme, skal vægten være tilpasset din styrke. Hvis vægten er for let, er træningen ikke effektiv, og du opnår ikke de ønskede resultater. Hvis vægten derimod er for tung, bliver træning heller ikke optimal, og risikoen for skader er stor.

Vælg en vægt som du kan tage ca. 10-15 gentagelser med. Tid efter anden vil du “vokse” fra vægten, og så skal du op i en tungere vægt – men den tid, den glæde.

Sjovt nok er kvinder tilbøjelige til at vælge vægte der er for lette, mens mænd ofte vælger for tunge vægte. Hvis du vil have det optimale ud af dine anstrengelser, så sørg for at vælge en vægt det passer til dit styrkeniveau.

Hvis du skal bruge vægten i kombination med f.eks. squats, så vil din håndvægt til arme, være for let. De store muskler i benene er stærke, og kan sandsynligvis tage noget mere vægt. Her kan du også bruge rettesnoren med 10-15 gentagelser.

Håndvægte er det klassiske og meget effektive redskab, når du skal træne arme. Håndvægte kan dog bruges til et væld af andre styrketræningsøvelser
Håndvægte er det klassiske og meget effektive redskab, når du skal træne arme. Håndvægte kan dog bruges til et væld af andre styrketræningsøvelser

Hvad koster en håndvægt?

De små vægte som vejer op til 3-4 kilo, er de billigste håndvægte, og kan købes for et par hundrede kroner. Efterhånden som du kommer op i vægt, så stiger prisen tilsvarende. De helt tunge håndvægte ligger på omkring 4.000 – 5.000 kroner – nogle måske endda endnu dyrere.

Håndvægtsæt til hjemmebrug

Heldigvis behøver du ikke et komplet sæt håndvægte til hjemmebrug. Udvælg 2 – 3 forskellige vægte til de øvelser, som du gerne vil lave. Hvis du senere får brug for flere vægte, så kan du stille og roligt udvide sortimentet.

En justerbar håndvægt, kan også være en mulighed. Den justerbare håndvægt virker ligesom de store vægtstænger, hvor du kan tilføje og fjerne vægtskiver. På den måde kan du spare plads til opbevaring, og penge til køb af håndvægte.

Aerobic vinyl håndvægt

De små håndvægte der fortrinsvis bruges til aerobic- og fitnessøvelser, er samtidig de billigste. Fra omkring 100 kroner, kan du købe en aerobic håndvægt.

Disse håndvægte er ofte beskyttet med vinyl eller neopren, der giver en blød overflade. Det bløde materiale sikrer dig et godt greb om håndvægten, og beskytter samtidig gulvet, hvis du skulle være uheldig at tabe den.

Øvelser med håndvægte

Håndvægten er mest kendt som et redskab, der bruges til at træne overarme. Håndvægten er da også perfekt til bicepstræning, men den kan også med fordel bruges til træning af andre muskelgrupper.

Der findes mange træningsøvelser, som du kan lave i kombination med håndvægten. Her er nogle forslag til et par af de mest populære øvelser:

  • Squat med håndvægt – Brug gerne en tung vægt
  • Tricepsøvelser med håndvægt – God træning af mormorarme
  • Sidebøjning med håndvægt – Styrker din core
  • Skulderøvelser med håndvægte – Træning af skuldre og ryg
  • Rows med håndvægte – Træner musklerne i ryggen
  • Russian Twist – Effektiv mave- og rygtræning med håndvægt

Tjek K’s Perfect Fitness TV på YouTube og få en masse tips til træning med håndvægte. Her får du inspiration til øvelser, og videoerne viser, hvordan du udfører øvelser korrekt. Brug den engelske betegnelse for håndvægte “dumbbells” når du søger på kanalen.

5 hurtige svar på spørgsmål til håndvægte

01 – Hvilken type håndvægte skal du vælge?

Vælg mellem faste og justerbare håndvægte. De faste håndvægte har en fast vægt, og findes i størrelser fra 0,5 kg op til omkring 90 kg. De justerbare håndvægte er mere fleksible, og du kan sætte det antal kilo på håndvægten, som du vil træne med.

02 – Hvem kan træne med håndvægte?

Håndvægte findes i mange vægtklasser, og derfor kan alle træne med håndvægte. Håndvægte kan bruges til mange øvelser, og udover arme, kan du også bruge dem til at træne ben, mave og ryg.

03 – Hvad er en hexagon håndvægt?

En hexagon håndvægt har sekskantede vægte, hvilket bl.a. gør, at håndvægten ikke ruller, når du lægger den på gulvet. Hexagon håndvægten er derfor særdeles populær til at lave armbøjninger på. Desuden kan vægtene stables, så de ikke fylder så meget.

04 – Hvilke fordele er der ved at træne med håndvægte?

Håndvægten er det klassiske styrketræningsredskab, som kan bruge i mange øvelser – både puls og styrketræning. Håndvægten er derfor meget populær til hjemmetræning, og da den samtidig ikke fylder meget, kan den let gemmes væk.

05 – Hvilke mærker findes der i håndvægte?

Der findes en masse forskellige brands på markedet. Hvis vi skal nævne nogle af de mest kendte, er mærker som Odin, Nordic Fighter, POWR.4, Gymleco, Bodytone, Titan og Finnlo meget populære til hjemmetræning.

Bestil dine håndvægte her

Herover finder du et bredt udvalg af håndvægte i forskellige størrelser. Bestil dine håndvægte direkte via linket, som henviser til nogle af de største forhandlere af fitness- og hjemmetræningsudstyr.

Hvis du bestiller i dag, kan du være i gang med træningen inden for nogle få dage. Se også sektionen med motionsmaskiner til hjemmetræning og det brede udvalg af øvrige træningsredskaber.

Bestil håndvægte og udstyr til hjemmetræning hos anerkendte forhandlere via linket her hos Motionsmaskinen.dk.