Træningsudstyr til hjemmet

Forside » Træningsudstyr til hjemmet

Vil du i bedre form og smide et par kilo? Træningsudstyr til hjemmet er mere populært end nogensinde før, og udvalget af træningsredskaber til hjemmebrug er enormt. En masse danskere har allerede fundet ud af, hvor praktisk det er at træne hjemme.

Nu kan du også komme i gang med træningen, og mærke alle fordelene ved at kunne træne på tidspunkter, der passer ind i den travle hverdag.

Indeholder annonce- og reklamelinks

Ab whell

Mavehjulet giver den perfekte træning af dine mavemuskler – et godt redskab til hjemmetræning.

Håndvægte

En ægte klassiker inden for hjemmetræning som aldrig går af mode – Giver mulighed for mange træningsøvelser.

Kettlebells

Et godt træningsredskab til styrketræning. Vælg mellem forskellige størrelser og bliv udfordret på alle niveauer.

Vægtveste

Vægtvesten gør øvelserne mere udfordrende at udføre. Træn med vægt og få mere ud af træningen.

Træningsmåtter

Træningsmåtten bør være en obligatorisk del af hjemmetræningsudstyret. God til alle øvelser på gulv.

Yogamåtter

En tynd yogamåtte, der er perfekt til de udfordrende stillinger der kræver et godt og fast underlag.

Massagepistol

Øm i kroppen efter en hård træning? Massagepistolen løsner musklerne, og minimerer restitutionstiden.

Sjippetov

Et sjippetov giver god træning og høj kalorieforbrænding. Aktiver alle kroppens muskler med sjipning.

Pull Up bar

Den ultimative kongeøvelse er uden tvivl pull ups. Træn hjemme så du er klar til at imponere vennerne.

Stepbænk

Perfekt redskab til både puls- og styrketræning. Et godt og alsidigt stykke udstyr til mange øvelser.

Mavetræning

Træner du for at få en flot mave, og måske endda en sej sixpack? Så tjek udstyret du skal bruge her.

Læs med her og find det træningsudstyr der passer bedst til din træningsform – uanset om du går efter at få flere muskler, bedre kondition eller strammere baller!

Træningsredskaber til hjemmet

Kom i gang med hjemmetræningen nu – uden det behøver at koste en formue. Du behøver nemlig ikke at råde over alt træningsudstyr fra starten.

Der er rig mulighed for at kombinere nogle få træningsredskaber, og stadig få en god kvalitet i træningen og effektive resultater.

Inden du går i gang med at shoppe løs, så er der nogle få ting, du skal have i tankerne. Du skal bl.a. stille dig selv disse spørgsmål:

 • Hvor meget plads har du at træne på?
 • Hvilket træningsmæssigt niveau er du på?
 • Hvad ønsker du at opnå med træningen?
 • Hvor mange penge vil du bruge på udstyr?
 • Kan du motivere dig selv til hjemmetræning?
 • Hvor kan du købe træningsudstyr og redskaber?

Hvor meget plads kræver det at træne hjemme?

Du skal have lidt plads at træne på. Hvis du har et ekstra værelse, hvor du kan have dine træningsredskaber stående fremme, så er det selvfølgelig lettest. På den måde behøver du ikke at rydde op, hver gang du har trænet.

Det er dog langt fra alle, der har et ekstra værelse til rådighed, og det behøver du heller ikke. Du kan sagtens træne hjemme i stuen, blot der er plads på gulvet. De fleste øvelser kræver kun nogle få meter på hver led.

Køb udstyr der passer til dit niveau

Inden du kaster dig ud i træningen, skal du forsøge at vurdere dit træningsmæssige niveau. Godt begynderudstyr kunne f.eks. være et mavehjul, fitnesselastikker, et sjippetov og en stepbænk.

Efterhånden som du kommer i bedre form, kan du begynde at arbejde med lidt tungere redskaber. Kettlebells, vægtstænger og håndvægte er en uundværlig del af styrketræning og findes i mange størrelser og vægtklasser.

Hvis du allerede er i god form, og gerne vil presse dig selv, er vægtvest og håndleds- og ankelvægte gode. Den ekstra vægt du spænder på kroppen, gør øvelserne tungere, og dermed også sværere at udføre.

Hvad er målet med træningen?

Udstyret du vælger, skal afspejle dit mål med træningen. Hvis du særligt er interesseret i konditionstræning der får pulsen op, så skal redskaberne naturligvis indkøbes efter det formål.

Hvis målet er at styrketræne, er det primært vægttræningsudstyret der er interessant for dig.

Det er altid en god idé at kombinere både puls- og styrketræning, i det omfang der er muligt.

Hvad er dit budget til træningsudstyr?

Det er en god idé at vælge forskelligt udstyr, så du kan få den mest varierede træning. Ved at skifte mellem forskellige redskaber bliver træning både bedre og sjovere. En sjov og afvekslende træning er lettere at holde fast i, og du kan bedre motivere dig selv i træningen.

Mange af de mindre træningsredskaber er billige, men giver alligevel en god træning. Selv med et begrænset budget, kan du komme langt for pengene.

Hvad meget træningsudstyr kan du f.eks. få for 1.000 kr.?

Med disse redskaber kan du lave mange forskellige øvelser. Efterhånden som du ønsker det, kan du stille og roligt bygge på med f.eks. en fitness vægtstang, en stepbænk og nogle håndvægte.

Hvor kan du købe træningsudstyr til hjemmet?

Hvis du skal købe meget og måske endda tungt udstyr, så er det lettest at købe træningsudstyr online. Alt det træningsudstyr du finder her på siden, forhandles af forskellige danske webshops.

Udstyret kan bestilles direkte i shoppen, så du kan få det leveret til døren. På den måde slipper du får besværet med at få slæbt udstyret hjem, og du kan allerede komme i gang med træningen om nogle få dage.

Hvilket træningsudstyr skal jeg vælge til hjemmetræning?

Vi har allerede berørt valg af udstyr, og som nævnt skal udstyret passe, til den træning du gerne vil lave. Her kan du få nogle idéer til, hvad træningsudstyret kan bruges til.

Træningsmåtte er det vigtigste træningsudstyr

En træningsmåtte er et vigtigt redskab, hvis du gerne vil lave øvelser som ryg- og mavebøjninger, planke, benløft, armbøjninger på knæ og lignende øvelser på gulvet.

Du skal være opmærksom på, at der forskel på træningsmåtter og yogamåtter. En træningsmåtte er tykkere, og beskytter bedre, når du træner på gulvet. Træningsmåtter er som regel omkring 1 – 1,5 cm. tykke.

Yogamåtter er noget tyndere. De er omkring 0,5 cm tykke, hvilket giver et stabilt underlag til yogaøvelser. Mange yogaøvelser handler om balance, og her er det særlig vigtigt, at måtten ikke en for tyk, og svær at stå fast på.

Tjek yoga- og træningsmåtter her

Træningsudstyr elastik

Træningselastikker giver mulighed for en masse forskellige øvelser, og kan i flere tilfælde erstatte mindre vægttræningsudstyr.

Elastikkerne er billige redskaber, og de findes i forskellige tykkelser. En tykkere og bredere elastik er mere stram og svær at trække ud, end en tyndere og smallere elastik. Dermed kan du med nogle få elastikker, få god træning af både ben, arme og coremuskler.

Tjek f.eks. denne video fra YouTube der viser forskellige træningsøvelser med elastik.

Styrketræningsredskaber – Håndvægt og vægtstang

Mange af de traditionelle redskaber til hjemmetræning er styrketræningsredskaber. Ved hjælp af håndvægte og vægtstænger kan du lave alle de kendte øvelser for arme, ben, bryst, ryg og core.

Alle kan, uanset niveau, få stor glæde af styrketræning. Du skal blot starte med vægte, i den størrelse der passer til dig, og så vil du snart se en stor forskel, når du kigger dig i spejlet. Du vil stille og roligt kunne gå op i vægt samtidig med, at du kan se musklerne titte frem alle de rigtige steder.

Det er letteste at følge din udvikling og fremgang, ved at tage billeder af dig selv med jævne mellemrum. Her vil du kunne se en muskelmæssig udvikling, som både ser godt ud, og som kommer dig til gavn i hverdagens udfordringer.

Der findes forskelligt træningsudstyr til styrketræning. Du kan bl.a. vælge håndvægte, der spænder fra 1-50 kilo, og som derfor passer til både begyndere og meget øvede.

En vægtstang er et andet populært træningsudstyr til hjemmetræning. Her kan du vælge mellem fitnessvægtstænger som typisk kan justeres fra nogle få kilo og op til ca. 20 kilo. Disse vægtstænger er gode til fitness hvor øvelserne ofte er kombineret med bl.a. pulstræning.

”Rigtige” vægtstænger med mulighed for at sætte mange kilo på, er til decideret vægttræning. Sådanne vægtstænger er noget tungere og er perfekte til dødløft, bænkpres, rows og hip thrusters.

På grund af vægten kan det ikke anbefales at bruge de tunge vægtstænger hjemme på stuegulvet. Her er der brug for et godt og fast underlag, der kan holde til, at du smider vægtstangen i gulvet.

Tjek håndvægtene her

Crossfit træningsudstyr til hjemmet – Hvad skal du bruge

Crossfit er fitnesstræning og vægttræning, der er kombineret med øvelser som at klatre i tov, løfte sten, kaste tunge bolde og en masse andre øvelser.

Crossfittræning giver en god allround træningen, og udfordrer elementer som styrke, smidighed, balance og udholdenhed. Netop kombinationen af alle disse elementer betyder, at det ikke altid er den stærkeste, der er bedst til Crossfit.

De seneste år har Crossfit fundet indpas mange steder, og træningsformen er da også både sjov og givende. Alle kan træne Crossfit, hvis blot du vælger de øvelser og redskaber, som dit aktuelle fitnessniveau passer til.

Mange af redskaberne til Crossfit er helt almindelige fitnessredskaber. Du kan bl.a. bruge:

Dette er blot nogle af de redskaber, der kan benyttes. Herudover bruges kropsvægt også meget i Crossfitøvelser.

Hvis du holder af fysiske udfordringer, og har et lille legebarn gemt i dig, så er Crossfit helt klart noget for dig.

Ribbe træningsudstyr

Den gode gammeldags ribbe, er stadig et helt fantastisk træningsredskab, hvor du kan lave en masse forskellige øvelser. Ribben er også supergod til udstrækning efter træningen.

En stor fordel ved ribben er, at den ikke optager meget plads i rummet. Der skal bare være noget ledig væg, så kan du få plads til ribben.

En gymnastikribbe i træ er særdeles holdbar, og her får du et træningsredskab der holder i årtier. Samtidig kan du glæde dig over, at dette redskab aldrig går af mode.

Du kan lave en masse forskellige styrketrænings- og udstrækningsøvelser med ribben. Hvis du vil kombinere øvelserne med andet træningsudstyr, så er der også mulighed for det. Det kan f.eks. være træningselastikker og TRX udstyr.

Se de mange ribber hos Apuls.dk

Træningsudstyr til pull-up

En pull-up bar er et supergodt styrketræningsredskab. Det kræver både en del styrke og en god teknik at mestre pull-ups og chin-ups, men du kan sagtens lære det. Når først du har øvet noget tid, vil du kunne tiltrække mange misundelige blikke, når du hopper op, og begynder at lave pull-ups. Pull-up baren er det ultimative ”blæreudstyr”.

Der findes flere forskellige pull-up bars, enten til fastmontering på væggen eller til at fastgøre i dørkarmen. Begge modeller har deres fordele. Den fastmonterede udgave kan bruges, hvis du har plads til den, uden den hænger i vejen. Udgaven til dørkarmen kan hænges op, når den skal i brug, og tages ned bagefter.

Pull-up og chin-up bars kræver at vægge og dørkarme er robuste og kraftige nok til, at kunne bære hele din kropsvægt.

Se pull-op bars hos Apuls.dk

Træningsudstyr til maven

Nogle af de meget populære træningsøvelser er øvelser der styrker mavemusklerne – og det er der flere gode grunde til.

Det ser selvfølgelig hamrende godt ud, hvis din sixpack står knivskarpt, når du trækker op i blusen, men det er ikke den eneste grund til at træne mave. Ved at styrke din coremuskulatur (mave og ryg) kan du modvirke rygproblemer og forebygge skader, når du laver andre øvelser.

Træningsudstyr til mavemuskler kan bl.a. bestå af:

Der findes en masse godt træningsudstyr til maven. Træningsmåtten indgår næsten i dem alle, så start eventuelt med at købe måtten, og følg op ekstra fitness træningsudstyr til hjemmet senere.

Effektiv hjemmetræning med det rigtige træningsudstyr

Er du klar til at komme i gang med at hjemmetræningen?

Træningsredskaber til hjemmet kan bruges af alle, og du kan få hele familien til at træne med. Fælles træningsøvelser hjemme i stuen er både sjovt og sundt for både store og små – og en supergod aktivitet at deles om.

Du kan sagtens komme i gang med hjemmetræningen for billige penge, og efterhånden som behovet stiger, kan du bygge ekstra redskaber ind i træningen.

Med en træningsmåtte, et par kettlebells og elastikker og evt. en lille vægtstang kan du lave mange træningsøvelser derhjemme. En stor fordel ved de små træningsredskaber er, at de ikke optager meget plads, og derfor er lette at flytte, når træningen er overstået.

Simpel hjemmetræning behøver bestemt ikke at være hverken kedelig eller ineffektiv. Hvis du henter lidt inspiration til forskellige øvelser, kan du træne i timevis uden at lave samme øvelse to gange.

Udendørs træningsudstyr

Når temperaturen tillader det, kan du flytte træningen udendørs. Når solen skinner bliver det hurtigt varmt at træne inde. Hvis du har mulighed for det, kan du sagtens tage udstyret med ud, så du samtidig kan nyde godt af det gode vejr.

Hvis du har plads til det, kan du lave nogle simple træningsredskaber til haven. Udendørs fitnessredskaber kan f.eks. være en pull-up stang mellem to stolper, en bænk til bænkpres, en lille træstamme til at tage på nakken når du laver squats osv. Hvis du slipper fantasien løs, er der er masser af muligheder for at lave noget lækkert træningsudstyr til haven.

Mange af de indendørs træningsredskaber kan også sagtens bruges ude. Blot du husker at tage dem ind, inden duggen falder.

Trænings- og fitnessudstyr fra kendte brands

Her på Motionsmaskinen.dk finder du udstyr fra mange af de største brands indenfor fitness- og træningsudstyr til hjemmet.

Nogle af de mest kendte mærker er blandt andre:

 • Bodytone
 • cPro9
 • Finnlo
 • Odin
 • Sklz
 • Titan
 • Toorx
 • Ziva – og en masse andre

Alle er kendt for deres store sortiment indenfor træningsredskaber og træningsmaskiner.

Køb fitness- og træningsudstyr til hjemmet online

Nu har du læst en masse om forskellige træningsredskaber, og hvordan du får bedst glæde af udstyret. Du har sikkert allerede en idé om, hvilket udstyr der er det rette for dig.

Køb træningsudstyr til hjemmet i dag, så du hurtigst muligt kan komme i gang med træningen. Der er jo ingen grud til at udskyde det til i morgen – Vel?

Find dit træningsudstyr til hjemmet på Motionsmaskinen.dk og bestil online. Vi præsenterer dig for udstyr fra nogle af de største webshops i Danmark, og samler alle priser og muligheder her på siden – Tjek også vores kategori med aktuelle tilbud og demomodeller.