Træningsmaskiner

Forside » Træningsmaskiner

Med træningsmaskiner og konditionsmaskiner til hjemmebrug får du mulighed for at lave dit eget træningslokale i hjemmet. Hjemmetræningsøvelser er ligeså effektive, som dem du laver i fitnesscenteret, men her kan du træne, præcis når det passer ind i hverdagen.

Læs med og find de træningsmaskiner der passer bedst til dig og din personlige hjemmetræning!

Indeholder annonce- og reklamelinks

Crosstrainer

Crosstraineren aktiverer hele kroppen, og den giver god konditionstræning, og øger forbrændningen.

Home Gym

Det komplette redskab til dig der elsker styrketræning. Træn alle muskelgrupper med et Home Gym.

Løbebånd

Hold løbetræningen vedlige på løbebånd og få gang i forbrændingen. Mulighed for varieret træning.

Motionscykler

Spinning- og motionscykler er populære og egner sig godt til konditionstræning på alle niveauer.

Romaskiner

Romaskinen kombinerer hård konditionstræning med styrketræning for mange af kroppens muskler.

Stepmaskiner

En super populær træningsmaskine til konditionstræning, der giver god træning for baller og lår

Træningsudstyr til hjemmet
Træningsmaskiner til hjemmet giver god træning for hele familien

Træningsmaskiner til hjemmet giver effektiv træning

Det er ikke altid din dagligdag med job og familie, kan forenes med, at du også lige skal et par timer i motionscenteret. Men en travl hverdag behøver ikke gå ud over din træning.

Ved at vælge én eller flere forskellige træningsmaskiner, kan du sagtens nå at få den daglige motion og træning, uden det går ud over job og familieliv.

Motionsmaskinen.dk sælger ikke selv træningsmaskiner, men samler det fedeste og det mest eftertragtede udstyr fra de bedste fitnesshops, og viser dig priserne her. På den måde skal du kun klikke ind ét sted, for at få det bedste overblik over mulighederne og priserne på markedet.

Se alle fordelene ved at træne hjemme og test det store udvalg af fitnessmaskiner til hjemmebrug.

Fordele ved hjemmetræningsmaskiner

Der er en masse fordele ved at træne hjemme, og det har mange danskere allerede fundet ud af. Udvalget af træningsmaskiner til hjemmet er vokset eksplosivt de seneste år, og du kan finde træningsmaskiner til alle formål og i alle prisklasser.

Her får du nogle af de største fordele ved hjemmetræningsmaskiner:

Det er nemt at træne

Hvis du har nogle få redskaber og træningsmaskiner hjemme, kan du træne, når det passer ind i din hverdag. Mange af os skal tilpasse træningen i forhold til arbejde, børn, spise- og sovetider, og derfor er det ikke altid let at få lov til at køre et par timer for at træne.

Når du har dine egne træningsmaskiner, kan træningen lettere tilpasses job og familieliv. Det betyder, at du kan træne tidligt om morgenen, når børnene er lagt i seng, i frokostpausen på hjemmearbejdsdage osv.

Du skal aldrig mere springe en træning over, til glæde for både dig og resten af familien.

Du kommer i god form

Et af hovedformålene ved at træne er, at du opbygger en bedre form og får mere muskelstyrke. Begge dele kan du træne hjemme, det er blot et spørgsmål om at vælge det rette fitnessudstyr.

Du kan lave pulstræning hjemme med en motions- eller spinningcykel og et løbebånd som er de mest almindelige træningsredskaber til hjemmetræning. Du kan også vælge en romaskine eller en stepmaskine som ligeledes giver god kredsløbstræning.

Træn effektivt og tab nogle kilo

Måske har du et ønske om at tabe dig i vægt, og få kilo på maven eller på rumpetten. Vi starter alle på forskelligt niveau, og måske ønsker du ikke at udstille dig selv i et træningscenter, og er derfor endnu ikke kommet i gang med træningen. Derfor er det perfekt at kunne starte med en hjemmetræningsmaskine, så du kan opbygge formen uden nysgerrige blikke.

Når du træner hjemme, behøver du ikke være bange for kommentarer, og du kan lave de øvelser, der passer bedst til din fysik og din aktuelle form.

Når først træningen bliver en fast del af hverdagen, vil du se, at kiloene begynder at rasle af, og du vil få et nyt og bedre forhold til din krop.

Du får flere muskler og flottere krop

Hos andre er det måske manglende muskelmasse, der forhindrer dem i at træne med andre, men det er der også råd for. Her kan du bl.a. vælge imellem flere forskellige multitræningsmaskiner, også kaldet et Home Gym.

Med et Home Gym kan du træne de fleste muskelgrupper i kroppen, og dermed får du et komplet træningscenter til hjemmebrug. Et Home Gym samler mange af de traditionelle vægttræningsmaskiner i én maskine, og giver mulighed for at variere træningen på en god og effektiv måde.

Et Home Gym fylder ganske meget, og hvis det kniber med pladsen, kan almindelige håndvægte, vægtstænger og kettlebells også give dig en god og effektiv vægttræning.

Du kan spare en del penge

På lang sigt vil du kunne spare en del penge ved at træne hjemme. Et medlemskab til et fitnesscenter koster hurtigt 3.500 – 5.000 kr. om året, og nogle steder endog noget mere.

For de penge kan du sagtens købe en god motionscykel eller et løbebånd samt nogle af de mest nødvendige styrketræningsredskaber.

Husk at du ikke behøver alle træningsmaskiner til at starte med. Køb de maskiner du har nest brug for og byg på hen ad vejen.

Du kan med fordel kigge på sektionen med billige træningsmaskiner på tilbud. Her finder du de bedste tilbud fra de enkelte webshops på bl.a. løbebånd, motions- og spinningcykler. De fleste fitnessshops kører løbende tilbud, så her er mulighed for at gøre en god forretning.

Hvilken træningsmaskine skal jeg vælge?

Når du skal vælge træningsmaskiner til hjemmet, skal du først og fremmest kigge på formålet med din træning. Hvis du vil have en bedre kondition, skal du kigge efter cardiomaskiner til kredsløbstræning.

Hvis målet med træningen er at bygge muskler på kroppen, er det styrketræningsmaskiner, du skal gå efter.

Du får den mest optimale træning ved at kombinere de to træningsformer, så du får det bedste fra begge verdener.

Herunder kan du se en kort beskrivelse af de forskellige træningsmaskiner. Beskrivelsen forklarer hvad maskinen bruges til, og hvilken træning den enkelte maskine giver dig.

Hvis du vil læse mere om de enkelte maskiner og se priser på de forskellige modeller, så klik på linket og gå ind på maskinens kategoriside.

Crosstrainer – Kondition / kalorieforbrænding

En crosstrainer kan bedst beskrives som en kombination mellem en motionscykel og et gå- eller løbebånd. Crosstraineren har en lille pedalagtig platform til fødderne og et håndtag til hver hånd. Pedaler og håndtag følges ad, når du ”går”, og aktiverer dermed hele kroppen på én gang.

Netop aktiveringen af både arme, ben og krop giver en god konditionstræning og en effektiv kalorieforbrænding.

En stor fordel ved en crosstrainer er, at træningen er meget skånsom for kroppen. Du får ikke de samme stød op gennem kroppen, som når du løber, og knæ og led bliver ikke belastet unødigt. Maskinen bruges ofte af løbere, der træner op efter en skade.

Crosstraineren er en meget populært maskine, som både styrker konditionen, og giver en flot krop og figur.

Se priser på crosstrainere her

Home Gym – Styrketræning

Et Home Gym er en multitræningsmaskine, der samler flere styrketræningsmaskiner i én og samme maskine. Derved skal du ikke købe flere forskellige styrketræningsmaskiner, og du skal ikke bruge så meget plads, som hvis du har flere forskellige maskiner.

Med et Home Gym får du en træningsmaskine til mave, ben, arme og ryg, og kombinationsmulighederne næsten uendelige. Alt efter model kan du f.eks. lave øvelser som skulderpres og -træk, bænkpres, butterfly, dødløft, chin ups, benbøjninger og meget mere.

Med multitræningsmaskinen får du en masse muligheder for avanceret og alsidig styrketræning. Ved konstant at justere vægten på de enkelte øvelser, kan du langsomt træne dig op til det ønskede niveau, og bygge muskler alle de rigtige steder på kroppen.

Se priser på Home Gym’s her

Løbebånd og gåbånd – Konditionstræning

Løbebånd er et meget populært træningsredskab, og derfor er udvalget kæmpestort. Løbebåndet er let at betjene, og kan bruges af alle uanset den nuværende form. En stor fordel ved løbebåndet er, at du kan kombinere løb og gang. Du behøver derfor ikke løbe under hele træningen, da hastigheden kan justeres efter behov.

Mange løbebånd har indbyggede træningsprogrammer. Programmerne kan simulere en løbetur i det fri, så du både kan løbe op ad bakke, løbe intervaller, stigningsløb og meget mere.

Et moderne løbebånd giver ligeså god træning som når du løber udendørs, og båndet sikrer, at du holder den fart du ønsker at træne i.

Mange garvede løbere bryder sig ikke om at løbe i kulde og mørke om vinteren, og her er løbebåndet perfekt.

Se priser på løbebånd her

Motionscykler – Konditionstræning

Den bedst kendte og mest udbredte motionsmaskine er uden sammenligning motionscyklen. En motionscykel kan bruges af alle, der ønsker at få rørt sig og komme i bedre form.

Motionscykler forbedrer kondition og udholdenhed på en sikker og skånsom måde. Cykling belaster ikke knæ og led, og du skal ikke bekymre dig om at holde balancen. Uanset dit nuværende fitnessniveau vil du uden videre kunne springe på motionscyklen, og få god konditionstræning.

Hvis du er i meget dårlig form, eller hvis du træner op efter sygdom eller efter en skade, så er motionscyklen det ideelle redskab for dig.

Motionscykler findes i et hav af varianter ligefra den almindelige kondicykel til den meget avancerede motionscykel med træningsprogrammer, stor LED skærm og måling af puls og kalorieforbrænding.

Se priser på motionscykler her

Spinningcykler – Konditionstræning

Spinningcyklen er for dig der er mere rutineret, og som ønsker en god og hård træning med pulsen i top. Mange cykelryttere rykker ind på spinningcyklen om vinteren, for at holde træningen vedlige til udendørssæsonen starter igen.

Du behøver dog ikke at være cykelrytter for at synes, at spinning er en god træningsform. Hvis du vil vedligeholde eller måske endda udbygge din udholdenhed og kondition, så er spinningcyklen den rigtige træningsmaskine for dig.

Varianterne er mange og forskellen fra en motionscykel til en spinningcykel er kvaliteten i materialerne. Spinningcyklen er beregnet til, at du træder både hårdt og længe i pedalerne, og den kan holde til at du kan stå op, når du skal op ad de stejle ”bakker”.

Se priser på spinningcykler her

Romaskine – Styrke- og konditionstræning

Romaskinen er et træningsredskab der i høj grad kombinerer puls- og styrketræning. Rotræning sætter gang i de fleste af kroppens store muskelgrupper, og er derfor en effektiv kalorieforbrænder.

Romaskinen er ikke den oplagte træningsmaskine for begynderen, men kan klart anbefales til lettere øvede og erfarne fitnessudøvere.

Flere romaskiner har indbyggede træningsprogrammer, der sørger for en sjovere og mere varieret træning. Ved at benytte programmerne, kan du lettere presse dig selv til det yderste, så du får den mest optimale træning.

Mange romaskiner kan klappes samme og stilles op ad væggen, når de ikke er brug, så maskinen ikke optager mere plads end nødvendigt.

Se priser på romaskiner her

Stepmaskine

Stepmaskinen, eller trappemaskinen som den også kaldes, er en anden meget populær træningsmaskine. Når du bruger maskinen, kan det bedst sammenlignes med, at du går op ad en trappe, der aldrig ender. Stepmaskinen er for dig der gerne vil i bedre konditionsmæssig form, og som holder af at træne ben og baller.

Hvis du gerne vil have tonede ben og flotte baller, så er stepmaskinen værd at kigge nærmere på. Det er dog ikke kun balletræning, du får ud af stepmaskinen. Det anbefales, at du træner med en høj intensitet, så du får pulsen i vejret, og dermed også styrker din kondition. Ved at træne i højt tempo øger du kalorieforbrændingen yderligere, og dermed hjælper dig i forbindelse med vægttab.

Stepmaskiner findes fra helt små maskiner til nogle få hundrede kroner til de større og mere effektive stepmaskiner som giver mulighed for højere skridthøjde og informationer om Watt, kalorieforbrug, puls og meget mere.

Se priser på stepmaskiner her

Vælg den rigtige træningsmaskine og få sjov og effektiv træning

Når du skal vælge træningsmaskiner til hjemmet, er det vigtigt at du vælger den maskine der understøtter din træning bedst.

Hvis dit mål er at komme i bedre konditionsmæssig form, så kan du f.eks. vælge et løbebånd eller en motionscykel. Hvis målet derimod er styrketræning, så kan du med fordel vælge et Home Gym, der giver mulighed for meget alsidig styrketræning. Eller måske en stepmaskine der kombinerer pulstræning og ben og balletræning.

Hvis du motiveres af at kunne følge med i din formfremgang, bør du vælge en træningsmaskine med display, der viser forbrænding, tilbagelagt distance osv. Nogle træningsmaskiner kan kommunikere via Bluetooth, så du kan få overført data til din telefon.

Det vigtigste er, at du vælger en maskine, du synes er sjov at træne på, og som hjælper dig i den træningsmæssige retning, du ønsker.

Find træningsudstyr i alle prisklasser

Som du kan se under de forskellige kategorier, behøver det ikke at koste en formue at komme i gang med en hjemmetræningsmaskine. Der findes trænings- og konditionsmaskiner i professionel kvalitet, som kan holde til meget intensiv træning. Du kan dog sagtens finde gode og holdbare maskiner, som er målrettet hjemmetræning.

Maskinerne findes i alle prisklasser, og du kan stille og roligt udvide sortimentet, så du til sidst ender med et komplet hjemmetræningscenter.

Du kan også holde dig til nogle få redskaber, som du ved, du får brugt, og som du føler giver dig den træning du ønsker.

De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier

Blandt eksperterne er der delte meninger om, hvilken motionsmaskine der forbrænder flest kalorier. Hvis målet med din træning er et vægttab, så er cardiomaskinerne vejen frem, og alle maskiner vil give forbrændingen et skub i den rigtige retning.

Uanset hvilken maskine der er din favorit, så gælder det om at træne varieret og med både høj og lav intensitet. Ofte er du tilbøjelig til at finde en hastighed og en belastning, der er behagelig at træne med, men det styrker ikke fedtforbrændingen.

Hvis du skal tabe dig ved at bruge motionsmaskinerne, så skal du presse dig selv, og du skal bruge de indbyggede programmer til at holde gang i intervallerne.

Som udgangspunkt kan du forbrænde kalorier på alle konditionsmaskinerne, og de bedste motionsmaskiner til at forbrænde fedt er dem, der giver den mest udfordrende og varierede træning.

Husk dog at motion ikke alene vil booste vægttabet. Du er nødt til at kigge på kosten, og skære ned på kalorieindtaget.

Hold formen vedlige om vinteren

Hvis du holder af at træne ude om sommeren, men ikke bryder dig om kulde, blæst og sne, så er en motionsmaskine ideel til dig.

Løb, roning og cykling ligger lige til højrebenet, da der findes særlige træningsmaskiner til hjemmet til præcis disse sportsgrene. Alle andre sportsfolk kan dog også få stor glæde af motionsmaskiner, og en del sportsudøvere benytter vinterpausen til at styrke musklerne i kroppen.

Det kan være fodboldspillere, der ønsker bedre styrke ved kropskontakt eller ryttere der vil forbedre coremuskulaturen osv. I alle sportsgrene kan du finde muskelgrupper der kan trænes, og samtidig kan du træne kondition på f.eks. løbebånd eller spinningcykel.

Træningsmaskiner til genoptræning

Hvis du har været ude for en skade, eller har været igennem et sygdomsforløb, er det vigtigt at komme tilbage i form hurtigst muligt.

Der findes flere træningsmaskiner, der er gode til genoptræning. Bl.a. er motionscyklen et redskab, der ikke belaster kroppens led i væsentlig grad. Du kan indstille belastningen på pedalerne, så du får præcis den træning du kan magte.

Gåbåndet kan også være en god måde at komme i gang med genoptræningen. Hvis du er usikker på benene, eller hvis det kniber med balancen, kan du vælge et gåbånd med gelænder, som du kan støtte dig til. Disse gelændere kaldes ofte for rails.

Hvis målet med genoptræning er at øge muskelstyrken, kan et Home Gym hjælpe dig godt i gang. Her kan du nemt justere belastningen, til den vægt du skal bruge. Den lette justering giver mulighed for, at flere kan bruge det samme Home Gym blot med forskellig belastning.

Inden du køber en hjemmetræningsmaskine, skal du altid rådføre dig med din læge. Ved at følge lægens anvisninger, får du den træningsmaskine der virker bedst til din aktuelle situation.

Sådan kommer du i gang med hjemmetræning

Nu har du sikkert allerede en idé om, hvilke træningsmaskiner der er de rigtige for dig, og du vil gerne i gang med træningen. Her kan et godt træningsprogram, være med til at hjælpe dig godt i gang.

Når du træner, er det allersværeste at være vedholdende i træningen, og at tage sig sammen til at træne. Vi har alle tidspunkter, hvor det kniber med motivationen, og det er her, du skal være særligt opmærksom. Hvis du kan se, at det begynder at halte, så husk på hvorfor du startede træningen.

“Remember your why”

Tænk over at du ikke når dit mål, hvis du ikke træner, og at du vil ærgre dig i lang tid, hvis du bliver sat for langt tilbage. Det kan lyde en smule banalt, men der er mange af disse træningscitater, som kan hjælpe med til, at holde dig til ilden – Du kan se 50 motiverende træningscitater her.

Hvis du har brug for nogle gode råd til at holde motivationen, så se disse 16 tips til at holde motivationen i træningen.

Kæmpe udvalg af træningsmaskiner til hjemmet

Motionsmaskinen.dk er ikke forhandler af træningsmaskiner til hjemmet. Vi samler derimod de bedste tilbud fra nogle af landets største og mest populære webshops, og præsenterer dem samlet for dig. Det giver den fordel, at mange af træningsmaskinerne er samlet på ét sted, og du behøver derfor ikke lede på mange forskellige hjemmesider.

Vi har samlet alt til din hjemmetræning her, hvor du både finder billige motionsmaskiner og professionelle træningsmaskiner. Det giver dig et bredt udvalg af forskellige modeller og priser at vælge ud fra.

Crosstrainer | Home Gym | Løbebånd | Motionscykler | Romaskiner | Stepmaskiner

Vi har også en sektion med motionsmaskiner på udsalg, som samler de forskellige tilbud på én side.