Crosstrainer

Forside » Træningsmaskiner » Crosstrainer

Crosstrainer maskinerne giver god cardiotræning, og sætter samtidig hele kroppen i bevægelse når du træner. Crosstraineren kan nærmest sammenlignes med en kombination af et løbebånd og en motionscykel og måske en smule stepmaskine. Her får du mulighed for høj puls, og sikkerhed for sved på panden.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Læs mere om crosstrainere her

TITAN LIFE LIFE CROSSTRAINER C35
Pris 2.750
TILBUD
Spar 4000
Masterfit TP500 crosstrainer
Pris 4.995
Spirit CE900 LED Crosstrainer
Pris 39.995
Spirit CE900 ENT Crosstrainer
Pris 49.995
TILBUD
Spar 5000
XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer
Pris 9.999
TILBUD
Spar 9350
NordicTrack C 14.9 crosstrainer Bundle
Pris 15.900
Indlæs flere

Crosstraineren samler flere discipliner i én

Crosstraineren er let at komme i gang med, og kræver ingen særlige kendskaber til træningsmaskiner. Samtidig er crosstraineren ideel hvis du vil supplere løbetræningen på en skånsom måde, der ikke belaster kroppen unødigt.

Som nævnt er en crosstrainer nærmest en sammensmeltning af flere andre maskiner, hvilket er med til at gøre den særdeles effektiv.

Fødder og ben bevæges i en løbende bevægelse, nogenlunde som du kender det fra løbebåndet. Bevægelsen fører tillige fødderne op og ned, så du også får en slags step indover.

Samtidig med at du bevæger ben og fødder, kører armene frem og tilbage i samme takt som fødderne, så det er hele kroppen der kommer i bevægelse.

Skab varieret træning

Crosstraineren er et godt supplement til den daglige træning, så du får variation. Løbere kan f.eks. kombinere alm. løbetræning og løbebånd med crosstraineren, og dermed skabe god variation i træningen.

Specielt om vinteren, hvor det nogle gange kan være svært at komme ud, kan crosstraineren være et godt supplement.

Ved at ændre belastningen på crosstraineren, kan du simulere bakketræning, og du selv styre hvor hård træningen skal være.

Hvis du mangler inspiration til et træningsprogram til crosstraineren, så har iForm lavet et program her.

Ved at følge et program, sikrer du en varieret træning, og samtidig er du sikker på, at få indbygget en god intervaltræning. Ulempen ved en crosstræner er nemlig, at du let kommer til at træne for let. Det er ikke som på løbebåndet, hvor du er nødt til at følge med. På crosstraineren bestemmer du selv farten, og derfor skal du hele tiden være opmærksom på, at træne effektivt.

Effektiv kredsløbstræning

På crosstraineren får du effektiv konditionstræning, uden at bevæge dig ud af stedet. Ved at sætte alle kroppens store muskelgrupper i sving, opnår du samtidig en effektiv kalorieforbrænding, hvilket giver grobund for et vægttab.

Hvis dit formål med træningen er kalorieforbrænding, så er det vigtigt at du ikke slapper for meget af på crosstraineren. Selvom hele kroppen bliver motioneret igennem, er det vigtigt at du bruger varieret belastning og gode lange intervaller, så du opnår den størst mulige forbrænding.

Flere crosstrainere har indbygget kaloriemåler, der kan give dig et hint om forbrændingen.

God træning efter en skade

Hvis du kæmper med at komme dig efter en skade, f.eks. fra løb, kan crosstraineren være god til at holde formen ved lige.

En crosstrainer giver ikke stød op gennem kroppen, som ved løb, og er dermed skånsom overfor led og sener.

Crosstraineren er også god til opvarmning

Inden du begynder at give den gas med f.eks. styrketræning, er opvarmningen vigtigt. En crosstrainer er en særdeles god maskine til opvarming, da de fleste af kroppens muskler bliver sat i bevægelse.

Spørgsmål om crosstrainere

Hvad træner du på en crosstrainer?

En crosstrainer er god til at få pulsen i vejret, og du får primært trænet cardio på maskinen. Ved pulstræning er det vigtigt at du har god belastning på crosstraineren, og at du holder en høj kadance. Det er de to faktorer der får pulsen op og dermed styrker konditionen.

Hvilken crosstrainer skal du vælge?

Når du skal købe crosstrainer skal du især kigge efter:
Træningsprogrammer – Flere programmer giver en sjovere og mere varieret træning.
Skridtlængde – Jo længere ben du har, desto større skridtlængde skal crosstraineren have. En høj skridtlængde giver ofte den mest naturlige bevægelse.
Brugerens vægt – En crosstrainer har en maksimal brugervægt. Vælg ikke en crosstrainer der er for spinkel.
Crosstraineren vægt – En tung og kraftig maskine er mere stabil og behagelig at træne på.
Bluetooth – Giver mulighed for at tilslutte mobil eller tablet

Hop op og se alle crosstrainerne