Få den bedste træningstemperatur når du hjemmetræner

Forside » Sponsorerede indlæg » Få den bedste træningstemperatur når du hjemmetræner

For mange mennesker er hjemmetræning ideelt i forhold til træningstidspunkter, familie og job. Desværre er der de færreste der har et decideret træningslokale i hjemmet, og en af de store udfordringer kan være, at holde en fornuftig træningstemperatur i lokalet – men det er der råd for.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelink

God temperatur og lav luftfugtighed

Når du træner i et lille lokale i hjemmet, går det ikke lang tid, før det begynder at blive både varmt og fugtigt i lokalet. Det er hverken behageligt for dig der træner, og der er meget dårligt for det generelle indeklima i boligen. Løsning kan være et mobilt airconditionanlæg eller en praktisk varmepumpe som du selv kan installere.

Hold temperaturen på et behageligt niveau

En af de ting der kan gøre hjemmetræningen til en udfordring, er ubehagelig høj indendørstemperatur. Hvis du bare giver den en lille smule gas, går der ikke længe, før du kan mærke at temperaturen stiger, og lysten til at blive hurtigt færdig med træningen stiger.

Hvis du træner i samme lokale altid, kunne løsningen være at installere en lille varmepumpe, der både kan varme og køle. På den måde kan du sænke træningstemperaturen, når du laver øvelser, og hæve temperaturen igen når lokalet skal bruges til andre ting.

Hvis du træner i forskellige rum, er de små mobile airconditionanlæg en god løsning. De små anlæg kan let flyttes til det lokale, du benytter, og i løbet af få minutter er temperaturen sænket til et behageligt niveau. En anden fordel ved et mobilt airconditionanlæg er, at du kan tage det med overalt, f.eks. i campingvognen, i sommerhuset og mange andre steder.

Sænk luftfugtigheden i lokalet

Du kender sikkert udfordringen med, at duggen begynder at drive ned af vinduet, når du træner hjemme. Det er ikke behageligt for dig, men det er også med til at skabe et usundt indeklima i hele boligen. Uanset hvor meget du lufter ud efter træningen, går der meget lang tid, før fugten er helt væk.

Et airconditionanlæg eller en varmepumpe kan ikke kun hjælpe med at sænke temperaturen, de kan også være med til at sænke luftfugtigheden. Det gør luften mere behagelig at indånde, mens du træner, og hvis anlægget kører nogle minutter efter du forlader lokalet, vil fugten hurtigt forsvinde.

I et rum og en bolig med for høj luftfugtighed, er der stor risiko for, at der dannes mug og skimmelsvamp. På sigt kan det give store problemer med indeklimaet, og kan både usundt og ubehageligt for hjemmets beboere – især hvis der er allergikere i husstanden.

Træn i et mere behageligt miljø

Hjemmetræning er både sjovt og sundt. Med nogle ganske få midler kan du gøre træningen mere behagelig, og du kan være med til at skabe et sundere klima for både dig, din familie og din bolig.

Et mobilt airconditionanlæg kan købes for under 2.000 kr. mens du skal ofre omkring 8.000-10.000 for en varmepumpe. Varmepumpen har så også den fordel, at den kan fungere som supplerende varmekilde om vinteren, så du kan spare penge på varmeregningen.

Flere
artikler