Fordele ved hjemmetræning

Forside » Blog » Fordele ved hjemmetræning

Er der fordele ved hjemmetræning, i forhold til at træne i et fitnesscenter, og hvorfor er der så mange der vælger at træne hjemme?

Artiklen indeholde annonce- og reklamelinks

En af de mest åbenlyst fordele er naturligvis, at du ikke er afhængig af centerets åbningstider, og at der aldrig er kø ved dine yndlingsmaskiner. Der er selvfølgelig mange flere fordele, som jeg afslører herunder.

Få mere effektiv træningstid

Den effektive træningstid er den tid, du reelt bruger på at træne. Hvis du træner hjemme, kan du være klar til at træne i løbet af ganske får minutter. Du skal måske lige hoppe i træningstøjet, og finde redskaberne frem, men det er også alt.

En tur i “fitten” omfatter for de fleste noget forberedelse. Du skal have pakket tasken, og du har sikkert også noget transporttid til centeret. Når du kommer frem skal der klædes om, og tasken skal låses inde.

Når du er klar til at træne, er der måske optaget ved de redskaber du skal bruge, så du er nødt til at vente. Måske møder du også nogle der har god tid til at snakke, hvilket kan være hyggeligt, men tidskrævende.

Når du er færdig skal du klæde om igen, og måske bade, men det skal du sikkert alligevel, så rent tidsmæssigt tæller det ikke rigtigt.

Sidst, men ikke mindst skal du bruge tid på at køre hjem igen.

Er af de store fordele ved hjemmetræning er, at du kan skære alt unødig tid væk, så du udelukkende bruger den effektive træningstid.

Hvis du mangler inspiration til at indrette et træningslokale i hjemmet – så tjek denne artikel fra Indretmedstil.dk.

Træn når du vil

Som nævnt er det lettere at planlægge hjemmetræning. Du er ikke afhængig af centerets åbningstider, og du kan derfor lettere få tid til din træning i en travl hverdag.

Udfordringer med skiftende arbejdstider, børn der ikke vil sove, indkøb og madlavning, er derfor ikke længere en hindring for at få lov til at træne. Måske kan du endda inddrage den øvrige familie, så I kan motionere sammen – Træning er jo også sundt for børn.

Ofte gider du ikke køre i træningscenteret, hvis du kun lige har en halv time til at træne i. Men hvis du træner hjemme, så kan du sagtens få en god og effektiv træning på en halv time – også selvom du skal bruge 5 minutter på omklædningen.

Læs med her og få gode tips til indretning af dit eget træningslokale

Ingen dresscode

De er nok de færreste af os, der møder op i et fitmesscenter, uden at have brugt bare en smule tid på at udvælge det rigtige træningstøj, og måske brugt ekstra tid på hår og makeup.

Når du træner hjemme i stuen, så kan du i princippet gå direkte fra sengen og ind i “træningslokalet”.

Der er ingen der kan se dig, så du skal ikke tænke på om håret er sat, eller om du har det rigtige tøj på.

Flere fitnesscentre har, fornuftigt nok, forskellige regler til påklædningen. Mange steder er det ikke tilladt at træne, kun iført sports-BH eller for mændenes vedkommende i bar overkrop.

Derhjemme har du kun din egen dresscode at tage hensyn til, og hvis det er underbukser og bar mave, så er det endnu en af de store fordele ved hjemmetræning.

Fordele ved hjemmetræning. Se nogle af de mange fordel ved at træne hjemme.
Fordele ved hjemmetræning – Du kan sagtens få god og effektiv træning, når du laver øvelser hjemme

Du sparer penge på kontingent

Hvis du bytter fitnesscenteret ud med en god gang hjemmetræning, så sparer du penge på kontingentet.

De penge du sparer, kan du putte i lommen, eller du kan bruge dem på at købe nogle få, men effektive træningsredskaber.

Lad os sige at du betaler 300 kr. om måneden for at træne. I løbet af et år vil du kunne købe en motionscykel, en crosstrainer eller en romaskine.

Når først redskaberne er købt, så koster de ikke noget at have stående, og hvis du en dag ønsker at skifte dem ud med nogle andre maskiner, kan de let sælges.

Du kan naturligvis også sagtens lave øvelser helt uden redskaber, og så er hjemmetræningen ganske gratis.

Træn i fred for andres blikke

Mange træner hjemme, fordi de ikke bryder sig om, at komme i et fitnesscenter.

Det kan der være mange årsager til, men uanset hvad årsagen er, så kan du træne hjemme uden andres nysgerrige blikke.

Ved at træne hjemme, kan du stadig opnå den gode træning, og den forbedrede livskvalitet, der altid er forbundet med træningen.

Der er ingen dårlig musik

For nogen er det måske ikke særlig vigtigt, men personligt synes jeg at god musik hører sammen med træningen.

Musik virker enormt motiverende, og med de rette numre i højtalerne, kører træningen som en leg.

Ved træning på motionscykel, crosstrainer og romaskine er det lettere at holde kadencen, hvis musikken kører i den rigtige rytme.

På det fleste musikstreamingtjenester, kan du vælge musik med en BPM (Beats per minute) der passer til din træningsrytme.

Hjemmetræningen giver dig mulighed for at lytte til den musik, der motiverer dig bedst muligt.

Du slipper for svedige og beskidte maskiner og måtter

Desværre er det ikke alle, der er ligegode til at tørre maskiner og redskaber af efter brug.

Når du bruger dine egne redskaber og din egen træningsmåtte, så slipper du helt for andre menneskers ulækre kropsvæsker.

Du skal naturligvis også huske at tørre dine egne redskaber af, men det er trods alt kun din egen sved, der er på dem.

Du har eget omklædningsrum

I de fleste fitnesscentre er omklædnings- og badefaciliteter ganske udmærkede. Med mange brugere hver dag, kan det dog ikke undgås, at der kommer til at lugte af sved og sure sokker.

Hjemme har du dit eget bedeværelse, og du har alt det du skal bruge omkring dig. Du behøver ikke være nervøs for at glemme shampooen, eller blive irriteret over at du ikke kan blive barberet eller få tørret håret.

Er der ulemper ved hjemmetræning i forhold til træningscenteret?

Som du kan se, er der mange fordele ved hjemmetræning, men er der så ingen ulemper ved at træne hjemme – Jo, naturligvis er der det.

Den største ulempe er mangel på social kontakt, med der øvrige medlemmer i træningscenteret. En af fordelene ved at træne flere sammen er, at det er lettere at overholde træningstidspunkterne.

Dernæst kan det være meget inspirerende, at dele erfaringer med andre der også træner. Det er ofte her du får de små fif, og du kan selv dele ud af egne erfaringer.

Erfaringsudvekslingen kan du eventuelt erstatte med nogle af de mange grupper, der findes på de sociale medier. Her kan du stille alle de spørgsmål, som du brænder inde med, og det er som regel let at få svar.

Ved at engagere sig i disse grupper, kan du få inspiration til nye øvelser, og der findes ofte videosekvenser der beskriver de enkelte øvelser.

En anden fordel ved træningscenteret som er svær at opnå hjemme, er adgang til mange forskellige maskiner. Ofte er det dog sådan at en enkelt eller måske to maskiner, sammenholdt med almindelig træning, nemt kan erstatte de mange forskellige muligheder i centeret.

Se populære træningsredskaber her

Flere
artikler