Kropsvægtstræning gør dig stærkere end du tror!

Forside » Sponsorerede indlæg » Kropsvægtstræning gør dig stærkere end du tror!

Mangler du inspiration til en træningsform der giver gode resultater, men som ikke koster dig en herregård at investere i udstyr til, så bør du overveje kropsvægtstræning. Det kræver ikke meget, og du vil blive stærkere end du formodentlig lige går og regner med.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Brug modstand fra din egen kropsvægt i din træning og bliv stærkere end du tror

Kropsvægtstræning har i de seneste år været en træningsform, der er blevet mere og mere anerkendt hos træningsfolket som en træningsform. Det kan virke lidt skørt, at man kan kalde denne form for træning for en træningsform, for det virker egentlig bare som hvis man bruger kroppen og dens bevægelser lidt ekstra.

En af de træningsformer der er blevet anerkendt som kropvægtstræning kaldes for calisthenics, og går egentlig bare ud på, at du træner med modstanden fra din egen kropsvægt. Der findes selvfølgelig træningsudstyr til kropsvægsttræning, men det er ikke noget must for dig at erhverve dig dette og dermed har du ret sikkert den billigste træningsform af dem alle med denne form for træning.

Træn din krop stærkere gradvist med en vægtvest

Der er nogle træningsøvelser ved calisthenics som bedst kan udføres med noget udstyr af en art. Dette udstyr kan du finde i god kvalitet men til en lige så god pris på webshops som f.eks. KINETIKshop.dk. Det er mest til personer der ikke lige har de faciliteter i det daglige hvor det kan give mening at hænge, strække, løfte sig fra. Noget af det udstyr de fleste gør brug af, når de udøver kropvægtstræning, er den famøse vægtvest.

Med en vægtvest kan du gradvist styrke din krops muskulatur på dine gåture eller løbeture. Du kan starte helt fra bunden med kun vesten på din krop og stille og roligt lægge vægt ind i vesten. På denne måde vil du ikke opleve at det pludselig bliver markant hårdere at løbe den sædvanlige løbetur, men du kan i stedet stille og roligt vænne din krop til at blive stærkere.

Det er for de fleste muligt at løbe en tur i det fri og det er derfor ikke som sådan noget der koster dig noget at benytte dig af denne form for træning. Det kan dog være en god idé ikke at gå ned på udstyr som f.eks. gode løbesko, så du ikke ender ud med sene- og muskelskader pga. manglende affjedring. Har du derfor ikke nogen gode løbesko endnu, så bør du bruge pengene der før du køber andet udstyrsstykke.

Pas på din krop og lyt til den

Det kan også være at du har helt styr på træningsskoene med den rette pasform og affjedring, men at du blot mangler udstyr der vil kunne udvide dine horisonter i forhold til at inddrage flere øvelser med din kropsvægt. Her vil mange foretrække en god måtte, så man ikke skal ligge direkte på det hårde gulv.

Det er vigtigt at du husker at passe på din krop under hele træningsforløbet og det inkluderer også at du mærker efter, hvis der er noget der føles ubehageligt som hvis du netop ligger på ryggen på gulvet og føler dig plaget af at halebenet rammer mod gulvet. En måtte er ikke at snyde og vil kun gøre træningsglæden større.

Flere
artikler