Hvilken romaskine til hjemmetræning?

Forside » Sponsorerede indlæg » Hvilken romaskine til hjemmetræning?

En romaskine til hjemmetræning er perfekt til alle, der holder af god træning, som styrker både kondition og muskler. Træning på romaskinen aktiverer alle kroppens store muskelgrupper, og giver sved på panden og en eminent god forbrænding – Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du skal finde den bedste romaskine til hjemmetræning?

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Romaskinen er en af de ældste træningsmaskiner der findes, men ikke desto mindre er romaskinen mere populær end nogensinde. Både i Danmark og i det øvrige Skandinavien er indendørs træning i fitnesscenter og ikke mindst i hjemmet, blevet et hit for mange. Den stigende popularitet har fået udbuddet af træningsmaskiner til at eksplodere, og du kan finde romaskiner i mange modeller og prisklasser.

Romaskiner findes i flere udgaver, og med forskellige former for teknologi til at drive maskinen. En romaskine på Fitfact.no beskrives som 3 forskellige typer, nemlig maskiner med luftmodstand, med vandmodstand og med magnetisk modstand. De 2 første typer er de dyreste, mens romaskiner med magnetisk modstand ligger i den billige ende.

3 tips til at vælge den rigtige romaskine til hjemmetræning

Her har vi samlet nogle af de vigtigste elementer, du bør overveje, inden du vælger romaskine:

Pris / budget

Romaskiner hører ikke til blandt de dyreste fitnessmaskiner, men alligevel bør du som minimum vælge en romaskine der prismæssigt ligger i mellemklassen til den høje prisklasse.

De billige romaskiner er meget spinkle, og hvis du er seriøs med din træning, vil du snart fortryde, hvis dit køb er for billigt. Maskinerne fra omkring 4.000-5.000 kr. har en god kvalitet, mens de mere professionelle modeller begynder ved omkring 8.000 kr.

Hvor meget plads har du til rådighed?

Romaskiner er slanke og fylder ikke meget i bredden, men til gengæld kræver de noget mere plads i længden. Mange romaskiner er op mod 2,5 meter lange, så husk at tjekke målene, inden du køber.

En stor fordel ved mange romaskiner er, at de kan klappes sammen eller stilles lodret, når de ikke er i brug. Det gør det lidt lettere at opbevare romaskinen, hvis du ikke lige har et ledigt værelse, hvor maskinen kan stå fremme.

Monitor og programmer

Hvis du hører til typen der synes, at træningen bliver sjovere, når du kan monitorere dine træningspas, og træne efter forskellige programmer, så er en god computer på romaskinen et must.

På computeren kan du bl.a. se hastighed, antal åretag, tilbagelagt distance, tid og kalorieforbrænding. Nogle modeller har desuden mulighed for tilslutning af pulsbælte, der adgang til at træning i pulszoner.

Når træningen er overstået, kan den gemmes i maskinens computer, så du altid kan analysere dine data, og holde øje med din fremgang.

Er du klar til at vælge romaskine?

Uanset om du er “rigtig” roer, eller du blot vil have en god og svedig omgang kredsløbstræning, så er romaskinen perfekt. En god teknik øger dit udbytte af træningsmaskinen, men ellers kræver romaskinen ingen kendskab til roning i øvrigt.

Tjek de mange romaskiner vi har samlet til dig, og bestil online allerede i dag!

Flere
artikler