Kettlebell

Forside » Træningsudstyr til hjemmet » Kettlebell

En kettlebell er et klassisk træningsredskab, som har været brugt i styrketræningen i årtier. Kettlebells er på mange måder kongen over de traditionelle redskaber, og hvis du er ægte fan af styrketræning, så er du sikkert allerede bekendt med de mange effektive øvelser, der kan laves med “kuglen”.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks.

Læs mere om kettlebells her

TILBUD
Spar 1
Reebok Functional Kettlebell DELTA 36kg
Pris 2.098,00
Odin Støbejern Kettlebell 32kg - DEMO
Pris 1.300,00
TILBUD
Spar 102
Odin Støbejern Kettlebell 8kg
Pris 298,00
TILBUD
Spar 431
Thor Fitness Color Competition Kettlebell 14kg
Pris 418,00
TILBUD
Spar 30
Aserve Kettlebell 12kg
Pris 349,00
TILBUD
Spar 194
Titan Life Gym 28kg Kettlebell
Pris 1.006,00

Kettlebells til hjemmetræning

De senere år har kettlebells også fundet indpas i træningsformer som CrossFit og almindelig fitnesstræning. Fordelen ved kettlebelltræning er nemlig, at alle kan lave de samme øvelser, uanset niveau – du vælger bare en kettlebell, der vægtmæssigt passer til dit aktuelle styrkeniveau.

Herover kan du se flere forskelle kettlebells i modeller fra ganske få kilo og op til de tungeste kettlebells på ca. 50 kilo. Hvis du vil lave flere forskellige øvelser, vil det klart være en fordel, hvis du har kettlebells i forskellige vægtklasser.

Bestil dine kettlebells fra anerkendte forhandlere her.

Effektiv træning med kettlebell
Kettlebells til hjemmetræning

Hvorfor skal jeg træne med kettlebell?

 • Få øget styrke – Træningen giver hurtigt øget styrke og udholdenhed
 • God hjemmetræning – Fylder ikke og er perfekt til træning hjemme
 • Billigt træningsredskab – Prisvenlig løsning med en effektiv træning

Selv efter kort tid, vil du kunne mærke en fremgang i øget styrke og i din evne til at arbejde med kettlebell’en i længere tid. Det tunge redskab får din puls i vejret med det samme, og sætter god gang i forbrændingen. De mange muligheder for at variere øvelserne giver god mulighed for at træne mange af kroppens forskellige muskelgrupper.

En kettlebell fylder næsten ingenting, og den er derfor et perfekt træningsredskab til hjemmetræning. Selv ganske få minutter om dagen, vil forholdsvis hurtigt kunne mærkes i øget muskelstyrke og kropsstabilitet.

Selvom de forskellige træningsøvelser måske kræver at du anskaffer dig 2-3 forskellige kettlebells, så er vi i den absolut billigste ende af prisskalaen inden for træningsudstyr. Du får eventuelt også brug for en træningsmåtte, så du skåner kroppen, når du sidder på gulvet, men træningsmåtter hører heldigvis også til i den overkommelige prisklasse.

En kettlebell er et særdeles effektivt træningsredskab, der kan inddrages i styrketræningen på mange måder.
En kettlebell er et særdeles effektivt træningsredskab, der kan inddrages i styrketræningen på mange måder.

Gode råd om kettlebells

Hvis du aldrig har trænet med kettlebells før, så bliver du overrasket over, hvor mange forskellige øvelser du kan lave.

Kettlebelltræning er altid en garanti for sved på panden og en puls der nærmer sig maksimum. Ved at sætte de store muskelgrupper i spil, opnår du en god forbrænding samtidig med, at du opbygger muskler.

Start træningen stille og roligt

Kettlebelltræning er utrolig sjovt, og du kan hurtigt blive bidt af denne træningsform. Hvis du er utrænet, så skal du gå langsomt frem. Allerede efter den første træning, kan jeg godt garantere, at du kan mærke dine muskler bagefter. Start med 5 – 10 minutter om dagen – eventuelt kombineret med din anden træning. På den måde bliver du ikke fuldstændig ødelagt, og du bevarer motivationen i træningen.

Få styr på teknikken og undgå skader

Øvelserne med kettlebell ser lette ud, når en rutineret udøver laver dem. Men der ligger en del teknik i mange af øvelserne, som sikrer at du bruger de rigtige muskler, og ikke overbelaster kroppen. Tjek nogle af de mange træningsvideoer på f.eks. YouTube og indøv teknikken. En klassisk fejl er, at du kommer til at slække på teknikken, efterhånden som du bliver træt. Træn derfor ikke alt for lang tid ad gangen, før teknikken er på plads.

Brug den rigtige kettlebell

I starten kan det være svært at vælge den rigtige kettlebell til de forskellige øvelser. Generelt er det dog sådan, at det er svært at træne teknik, hvis din kettlebell er for let. Vælg hellere en kettlebell med lidt mere tyngde som du kan lave få gentagelser med, og fokuser på teknikken.

Gode og effektive kettlebell øvelser

Som nævnt er kettlebelltræningen meget let at variere, og du finder let en masse forskellige øvelser.

Kettlebelltræning er både hård og intens, men netop alsidigheden gør dette simple redskab virkelig sjovt at træne med.

Her er nogle af de mest populære kettlebell øvelser:

 • Kettlebell Swing – Traditionel øvelse hvor du svinger med kettlebell’en
 • Kettlebell Squats – Som almindelig squats men med en kettlebell i favnen – også kaldet Goblet squats
 • Kettlebell Snatch – Øvelse hvor du trækker kettlebell’en fra gulvet, op i strakt arm
 • Kettlebell Thrusters – Øvelse hvor du presser kettlebell’en fra skulderhøjde op i strak arm
 • Kettlebell dødløft – Løft kettlebell’en op fra gulvet til ret ryg
 • Russian Twist – Som den almindelige maveøvelse blot med kettlebell
 • Kettlebell Clean – Sving kettlebell’en op i skulderhøjde
 • Turkish Get Up – Kettlebell kongeøvelse som du bare må lære – Se Turkish Get Up her

Hvis du mangler inspiration til flere øvelser, eller hvis du leder efter et Kettlebell workout program, så tjek instruktionsvideoerne fra K’s Perfect Fitness TV på YouTube.

Bestil kettlebell her

Rul højere op på siden og find en billig kettlebell, der vægtmæssigt passer til de øvelser du ønsker at lave.

De produkter der vises kommer fra anerkendte forhandlere, der har stor erfaring med at fitnessudstyr og redskaber til effektiv hjemmetræning.

Se også vores bud på motionsmaskiner hvis du ønsker en mere varieret og alsidig træning i hjemmet. Motionsmaskinen.dk har også en stor sektion med andre redskaber, som du kan bruge i træningen.