Stepmaskine

Forside » Træningsmaskiner » Stepmaskine

Stepmaskinen er kendt som en af de træningsmaskiner, hvor du kan forbrænde flest kalorier på kortest tid. Når du træner på en stepmaskine, kan du bedst sammenligne træningen med at gå op ad trapper. På mange stepmaskiner kan du dog indstille belastningen, så du skal træde hårdere.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Læs mere om stepmaskiner her

TILBUD
Spar 577
Titan Ministepper Stepmaskine
Pris 623,00
TILBUD
Spar 374
Abilica CoreStep 360 Stepmaskine
Pris 1.125,00
TILBUD
Spar 4000
Sole CC81 Cardio Climber
Pris 18.995,00
Spirit CSC 900 Stairclimber
Pris 78.990,00
TILBUD
Spar 400
Abilica MiniStep 2.0
Pris 599,00
Odin PRO Step 1200 Trappemaskine
Pris 29.995,00
TILBUD
Spar 300
Odin Mini Stepper
Pris 599,00
TILBUD
Spar 401
Odin Ministepper Stepmaskine (Inkl. elastikker)
Pris 799,00
TILBUD
Spar 100
Everfit Step Up Stepmaskine
Pris 599,00
TILBUD
Spar 300
Toorx Stepper Force Stepmaskine
Pris 1.999,00
TOORX CLX 9000 Stairclimber
Pris 89.999,00
Tunturi Mini Stepper (u. computer)
Pris 1.299,00
Hjemme stepmaskine Sort
Pris 1.199,00

Stepmaskine til hjemmebrug

Stepmaskinen aktiverer de store muskelgrupper i benene, og kan bruges til at træne lange seje træk eller som hurtige intervaller. Tjek de forskellige stepmaskiner herunder.

Stepmaskiner til hjemmebrug, er ikke så store og voldsomme, som dem du ser i træningscenteret. Det betyder dog ikke at du ikke kan få effektiv træning – Og de små stepmaskiner er lette at gemme af vejen.

Det er klart at en professionel stepmaskine har flere funktioner, og muligvis giver bedre træning end en lille maskine. Det er dog ofte intensiteten der giver resultater, især når du kigger på længere sigt.

Jo mere du træner, og jo højere belastning du bruger, desto mere får du ud af træningen. En stor fordel ved at have en stepmaskine hjemme er, at du kan bruge den når du lige har en halv time til overs. Det er sjældent at du kan nå at cykle ned i centeret, hvis du kun har kort tid til træningen.

Effektiv træning af lår og baller

Stepmaskinen træner mest ben, og giver en god træning af dine balle og lår, hvilket gør stepmaskinen utroligt populær blandt kvinder, der ønsker at stramme muskler i netop baller og lår

Stepmaskinen er forholdsvis let at bruge, og på flere stepmaskiner kan du følge med i antal skridt, forbrændte kalorier, og den tid, du har brugt på maskinen.

Hvis du har problemer med knæ eller ben generelt, kan du opleve gener, når du bruger stepmaskinen. Hvis du f.eks. i forvejen har svært ved at gå på trapper, så skal du overveje om en anden træningsmaskine, vil passe dig bedre. Stepmaskinen belaster dog ikke sener og led, som f.eks. en løbetur vil gøre det.

Sådan træner du

Hvis stepmaskinen har forskellige niveauer, så start med en lavt niveau, indtil musklerne er blevet varme. Herefter kan du gradvist øge belastningen.

I starten kan det være svært at komme ind i den rigtige rytme, men det kommer hurtigt, når du får lidt øvelse.

Fokuser på at holde kroppen ret og rank, og spænd op i maveregionen.

Kan du tabe dig med en stepmaskine?

Stepmaskinerne er kendt for at være særdeles gode til at forbrænde kalorier. I flg. denne beregner forbrænder du ca. 600 Kcal. i timen, hvis du vejer 70 kilo. Det svarer til 2 små cheeseburgere fra Mac’en.

Nogle stepmaskiner er desuden forsynes med træningselastikker, så du samtidig kan træne dine arme, og dermed forbrænde endnu flere kalorier. Hvis din stepmaskine ikke har denne mulighed, kan du med fordel bruge et par håndvægte i stedet.

Hvis du bruger stepmaskinen 30 minutter om dagen, vil du altså kunne forbrænde 4.200 Kcal. om ugen eller hele 18.000 Kcal. på en måned. Kombineret med sund kost, eller måske en generel kostomlægning, så er det god sandsynlighed for et vægttab.

Er der nogen ulemper ved en stepmaskine?

Hvis du ikke har problemer med knæ eller lignende, så er der som sådan ingen ulemper ved at træne på stepmaskine.

Den største ulempe er nok, at tiden går langsomt. De små stepmaskiner kan dog nemt flyttes ind foran fjernsynet, eller hen foran vinduet, så du har noget at kigge på mens du stepper.

Tjek også nogle af de øvrige motionsmaskiner her på siden