Airbike – Kom i form med en airbike til hjemmetræning

En Airbike er for alle, der vil træning med høj intentsitet, der giver sved på panden, og får pulsen helt i top. Airbikes går ofte under navnet Assaultbike, men en Assaultbike er en cykel, der er udviklet af Assaultfitness, mens Airbike er den overordnede betegnelse for denne type cykel. Hvis du er klar til svedryppende træning, så er en Airbike absolut værd at investere i.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

TILBUD
Spar 1750
Bodytone ZROB Airbike
Pris 6.999,00
TILBUD
Spar 2000
Spirit AB900 AirBike
Pris 7.995,00
TILBUD
Spar 1
Titan Life Airbike Warm Up Motionscykel
Pris 9.998,00
TILBUD
Spar 6501
Odin A1000 Airbike Motionscykel
Pris 7.499,00
TILBUD
Spar 4000
Tunturi Platinium Pro Air Bike Motionscykel
Pris 16.999,00
Tunturi Platinum Air Bike Pro
Pris 14.999,00

Hvad er en Airbike?

En Airbike, eller luftcykel på dansk, er en mellemting mellem en crosstrainer og en motionscykel. Airbiken har håndtag der trækkes frem og tilbage, som på crosstraineren, og pedaler som du kender det fra en almindelig motions- eller spinningcykel.

Airbikens modstand indstilles ikke som på en traditionel kondicykel. Modstanden i pedalerne og håndtagene justeres ved hjælp af luft, så modstanden øges, jo hurtigere du cykler. Det betyder at du på rekordtid kan sende pulsen helt i vejret, blot ved at træde hårdere i pedalerne.

Fordele ved en Airbike

De største fordel ved en Airbike er:

  • Træner både over- og underkrop
  • Perfekt til hård konditionstræning
  • Let at bruge uden besværlig indstilling
  • Overkommelig pris i forhold til andre træningsmaskiner
  • Kan bruges hjemme, i centeret eller i firmaet

Tjek også beskrivelsen af Airbikes på Apuls.dk

Airbike træning er populært til HITT og Crossfit

Det lidt specielle opbygning, gør en Airbike særdeles populær til HIIT træning og Crossfit. Når du laver stationstræning, hvor du bevæger dig rundt mellem forskellige træningsøvelser, er en Airbike perfekt til en øvelse, hvor konditionen virkelig bliver udfordret.

Airbikes og Assalutbikes er ikke nogen ny opfindelse, men især den store interesse for Crossfit, har gives denne lidt specielle cykel enorm popularitet.

Hvilken Airbike skal du købe?

Med den store udbredelse af Airbike gennem de seneste år, er der kommet en del forskellige modeller på markedet. Det brede udvalg kan gøre det svært at vælge, men du bør bl.a. se på:

Stabil konstruktion

Den hårde og eksplosive træning kræver en cykel der står solidt fast, og har justerbare fødder, der kan tilpasses efter underlaget. Den samlede vægt er ligeledes med til at stabilisere cyklen, så træningen sker mere glidende.

Indbygget træningscomputer

De fleste mennesker vil gerne kunne følge med i træningen, og holde styr på træningsdata. Det kan du på en indbygget træningscomputer som de fleste Airbikes har, eller med mulighed for tilslutning af tablet eller telefon via Bluetooth.

Pulsmåler

Flere modeller har indbygget pulsmåler. Hvis du træner efter puls, er det et stort plus, hvis du kan tilslutte et pulsbælte til cyklens computer.

Justerbar sadelhøjde

Alle cykler har justering af sadelhøjden. Sørg for at vælge en model, der kan tilpasses til din højde. Det gælder særligt hvis du er meget høj, eller meget lav.

Maksimal brugervægt

Den maksimale brugervægt angiver, hvor tung en person, cyklen er beregnet til. Hvis du er udfordret af vægten, er en Airbike et udmærket træningsredskab, blot du vælger en model med tilpas høj brugervægt.

Klik ind på de enkelte modeller herover, og tjek specifikationer og funktioner på hver enkelt Airbike.

Se også de øvrige maskiner til hjemmetræning

Tjek også de øvrige træningsmaskiner, som f.eks.:

Og se også det store udvalg af træningsudstyr og træningsprogrammer